Home » Szolgáltatások » Fólianyomtatás

Fólianyomtatás

Típusok és megoldások

Fólianyomtatás

A fólia vagy hajlékonyfalú csomagolóanyag célja a termék csomagolása.

Jellemzően két módja van:

  • az egyik esetben a csomagolásra kerül rá a fólia (pl. PET palackok esetében), azaz a fólia utólagosan kerül rá a termékre
  • a csomagolóanyag kerül nyomásra, azaz a csomagolás maga lesz nyomtatva. Ilyen például vákuumfóliás vagy védőgázas termékek (pl. szeletelt szalámik, chipsek) csomagolása, de gyakran kozmetikai termékek és tisztítószerek (pl. dörzsi szivacsok) csomagolása is így történik.

Mindkét technológia széleskörűen alkalmazott mind az élelmiszeriparban, mind a vegyiparban, gyógyszeriparban.

Komoly megtakarítás

Akár milliós megtakarítás

A technológiánk előnyek, hogy míg a versenytársak csak 6-8 színből tudnak egy igényes nyomatot elkészíteni drága, 25.000 Ft/szín értékű nyomóformákkal, addig mi 4 színből valósítunk meg egy nyomatot, csak 2.500 Ft/szín nyomóforma áron.

Ezáltal akár 150-200.000 Ft is lehet a
megtakarítása termékenként!

Amennyiben egy új terméksorozatot vezet be (tipikusan 3-5 termék), akkor már az induló megtakarítása bőven elérheti a milliós értéket.

Ráadásul ez csak az induló költség, mi jellemzően a nyomtatási költségekben is jobb árat tudunk biztosítani, magasabb minőség mellett!

Alapanyagok

Milyen anyagokra tudunk nyomtatni?

Rendkívül változatos anyagokra tudunk nyomtatni. Ofszet nyomógépünkkel akár 430 mm szélességben tudunk 12 mikronos PET-től és 20 mikronos BOPP-től kezdve egészen a 300 grammos kartonig nyomtatni és laminálni tekercses kivitelben.

Magyarul minden manapság használt fólia vagy hajlékonyfalú csomagolóanyagra képesek vagyunk fotó minőségben nyomtatni, extrém költséghatékonyság mellett.